Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.2.2022 15:26
Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević održala predavanje češkim i internacionalnim studentima na temu „Diplomacy in practice“

Na poziv Masaryk univerziteta u Brnu, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević održala je 22. februara 2022. godine predavanje češkim i internacionalnim studentima na temu "Diplomacy in practice". Bilo je ovo drugo gostovanje ambasadorice Mlinarević na spomenutom univerzitetu nakon odličnih reakcija studenata na prošlogodišnje predavanje.
 
Kroz prezentaciju rada ambasade, ambasadorica Mlinarević predstavila je i turističke, ekonomske, kulturne i obrazovne potencijale naše zemlje kao i bilateralne saradnje sa Češkom Republikom. Ovo je bila izvrsna prilika za promociju Bosne i Hercegovine i njenih vanjskopolitičkih ciljeva posebno ako imamo u vidu češko predsjedavanje EU u drugoj polovini 2022. godine.
 
Nakon predavanja, uslijedila je iznimno zanimljiva diskusija sa studentima koji su ambasadorici postavljali izvrsna pitanja i pokazali veliko znanje i naklonjenost našoj zemlji. Ambasadorica Mlinarević iskoristila je priliku da studentima podijeli i promo materijale nekih od najpoznatijih turističkih atrakcija BiH.
 
Ovom prilikom upriličen je i sastanak sa dekanom Fakulteta socijalnih studija prof. Stanislavom Balikom, te susret sa bh. dijasporom u Brnu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.