Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.2.2022 19:55
Ambasador Bakir Sadović predao akreditivna pisma kralju Haraldu V

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Bakir Sadović predao je 10. februara 2022. godine akreditivna pisma norveškom kralju Haraldu V.

Kralj je čestitao ambasadoru Sadoviću na njegovom imenovanju za ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj i zaželio mu dobrodošlicu. Tokom razgovora kralj je izrazio interesovanje za trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i regionu.

Ambasador Sadović se zahvalio na iskazanoj dobrodošlici, te izvijestio kralja o trenutnoj situaciji u BiH i u regionu. Istakao je da Bosna i Hercegovina veoma cijeni prijateljske veze dviju zemalja, te da je naša zemlja predana jačanju tih veza. Također se zahvalio na snažnoj potpori koju Norveška pruža BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Kralj je ambasadoru Sadoviću zaželio uspješan mandat u Kraljevini Norveškoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.