Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.1.2022 21:15
Ambasador BiH u Kraljevini Nizozemskoj Šahović učestvovao na video konferenciji zajedno sa učenicima škola iz Sarajeva i Haga

Na inicijativu Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj 26. januara 2022. godine organizirana je video konferencija između učenika Druge gimnazije u Sarajevu i Maris Houtrust College u Hagu, uz učešće gradonačelnika Haga Jana Vanzanena, zamjenice gradonačelnice Sarajeva Anje Margetić, ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Jana Waltmansa i ambasadora BiH u Kraljevini Nizozemskoj Almira Šahovića.
 
U svom obraćanju, ambasador Šahović posebno je podvukao naše puno opredjeljenje za ubrzanje evropskog puta Bosne i Hercegovine te iznio glavne argumente zbog čega bi BiH trebala postati punopravna članica Evropske unije.
 
Gradonačelnik Haga, zamjenica gradonačelnice Sarajeva i ambasadori BiH i Nizozemske odgovarali i na brojna pitanja učenika iz Sarajeva i Haga.
Glavna poruka Konferencije je da je EU naša zajednička kuća, te da je budućnost BiH u Evropskoj uniji.
 
Za vrijeme video konferencije uspostavljeni su i direktni kontakti između učenika Druge gimnazije i Maris Houtrust College, u cilju daljeg intenziviranja uspostavljene saradnje u narednom periodu.
 
Održana video konferencija će biti uvrštena i u listu događaja koje grad Hag organizira u okviru velike kampanje EU o budućnosti Evrope.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.