Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.1.2022 22:25
Ambasador Almir Šahović uručio akreditivna pisama predsjedniku Republike Portugal

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Portugal sa sjedištem u Hagu Almir Šahović predao je 17. januara 2022. godine akreditivna pisma predsjedniku Portugala Marcelu Rebelu de Sousi.

Ceremonija predaje akreditivnih pisama je organizovana u Predsjedničkoj palači u Lisabonu, uz vojne počasti.

U razgovoru tom prilikom ambasador Šahović i predsjednik Portugala de Sousa naglasili veoma dobre i prijateljske odnose BiH i Portugala, te ponovili opredjeljenje dvije zemlje za dalje jačanje saradnje u svim domenima.

Ambasador Šahović još jednom zahvalio predsjedniku de Sousa za podršku Portugala ubrzanju evropskog puta Bosne i Hercegovine.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.