Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.12.2021 15:28
Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala na humanitarnom Diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena, održan 4. decembra 2021. godine u Podgorici.

Ovogodišnji Diplomatski bazar je otvorila supruga predsjednika Vlade Crne Gore Jasminka Krivokapić ističući da je, u teškom vremenu kada su svi pogođeni pandemijom COVID-19, Međunarodni klub žena, uz pomoć ambasada, još jednom pokazao svoju humanost i pružio pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, Ambasada Bosne i Hercegovine je i ove godine učestvovala u održavanju Bazara. Prikupljena sredstva su upućena, u vidu pomoći, ustanovama koje brinu o posebnim kategorijama stanovništva i pojedincima kojima je pomoć inače potrebna, a koji su najviše pogođeni posljedicama pandemije COVID-19.

Pored humanitarnog karaktera, Diplomatski bazar je bio dobra prilika da se široj javnosti predstave kompanije iz Bosne i Hercegovine, sa svojim prepoznatljivim proizvodima. Na ovogodišnjem, 13. Diplomatskom bazaru, na štandu Ambasade Bosne i Hercegovine su predstavljeni proizvodi firmi: Sarajbosna baklava, Hifa Oil, Bosnalijek, Werkstatt Studio Sarajevo, Vino Petijević, Vino Tvrdoš, Swisslion Trebinje i Violeta.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.