Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.12.2021 20:50
Ambasador BiH u Jordanu Mato Zeko se sastao s jordanskim ministrom za vakuf, islamske poslove i sveta mjesta

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se 5. decembra 2021. godine s ministrom za vakuf, islamske poslove i sveta mjesta u Vladi Jordana Mohammadom A. Al Khalailahom.

Ambasador Zeko je zahvalio na svemu što je država Jordan učinila za Bosnu i Hercegovinu, od pomoći tokom rata i zbrinjavanja izbjeglica do učešća njihovih vojnika i policajaca u mirovnim misijama u našoj državi. Istaknuo je da su bilateralni odnosi između BiH i Jordana veoma prijateljski, bez otvorenih političkih pitanja, ali da to ne prati dovoljno dobra ekonomska saradnja. Upoznao je sagovornika sa aktuelnom političkom i privrednom situacijom u BiH, prioritetima u vanjskoj politici, te funkcioniranjem svih religijskih zajednica u našoj zemlji.

Razgovarano je o mogućnosti razmijene posjeta predstavnika religijskih zajednica dvije zemlje što bi dodatno učvrstilo veze između BiH i Jordana.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.