Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.12.2021 16:30
Ambasador Mato Zeko prisustvovao svečanoj ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između PSUT i UNSA

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko prisustvovao je 01. decembra 2021. godine u Ammanu svečanoj ceremoniji potpisivanja Memorandum o razumijevanju između Univerziteta za tehnologiju princeza Sumeja (PSUT) i Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Tom prilikom ambasador Zeko se zahvalio domaćinima na podršci i razumijevanju te izrazio nadu da će potpisani Memorandum doprinijeti ostvarenju praktične saradnje između dva Univerziteta, kako kroz razmjenu profesora i studenata, tako i kroz razne zajedničke naučne projekte i druge vidove naučne i akademske saradnje. Predsjednik Univerziteta za tehnologiju princeza Sumeja (PSUT) profesor Mashhoor Al-Refai je istakao da potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između ovog Univerziteta i Univerziteta u Sarajevu predstavlja veliki zajednički uspjeh. Univerzitet u Sarajevu je predstavljala prorektorica za međunarodnu saradnju profesorica Enita Nakaš, koja je informirala prisutne o Univerzitetu u Sarajevu. Ceremonija potpisivanja obavljena je virtualno putem video linka.
Na Univerzitetu za tehnologiju princeza Sumeja, koji je osnovan 1991. godine, studira preko 4100 studenata. Univerzitet ostvaruje stalnu saradnju kroz razne naučne projekte, razmjenu profesora i studenata sa univerzitetima u SAD, Njemačkoj, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Italiji, Tajvanu, Francuskoj, Rusiji, Turskoj, Japanu, Austriji, Južnoj Koreji, kao i svjetskim institucijama i multinacionalnim kompanijama (NASA, Microsoft, Airbus, Toshiba).


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.