Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.11.2021 22:20
U Pragu na jedinstven način obilježen Dan državnosti BiH

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine Ambasada BiH u Pragu organizirala je jedinstven mini-koncert pijanistice i profesorice na Muzičkoj akademiji Aide Mujačić, koja je nastupila na balkonu zgrade Ambasade u strogom centru Praga i na taj način zaokupila pažnju mnoštva prolaznika koji su uživali u jedinstvenom prizoru i nevjerojatnim Aidinim interpretacijama sevdalinki.

U teškim trenucima Covid brojki u Češkoj Republici, bio je ovo izuzetan moment koji je Pražanima ponudio unikatno iskustvo koncerta i upoznavanja sa kulturnom baštinom naše zemlje čijom su muzikom bili oduševljeni.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.