Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.11.2021 12:46
Ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan razgovarao sa predsjedavajućom Gornjeg doma japanskog Parlamenta

Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Siniša Berjan razgovarao je 16. novembra 2021. godine sa predsjedavajućom Gornjeg doma japanskog Parlamenta Santom Akikom. Susret je održan u rezidenciji predsjedavajuće Akiko, u okviru obilježavanja Svjetskog dana tolerancije i predstavljanja umjetnosti ventrilokvizma u Japanu.

Sagovornici su razmijenili ideje o mogućnostima i potencijalima buduće saradnje između Bosne i Hercegovine i Japana, prvenstveno u oblastima kulture. Ambasador Berjan je upoznao predsjedavajuću Akiko o proteklim, kao i o narednim planiranim aktivnostima Ambasade, a na polju kulture posebno je apostrofiran značaj očuvanja sjećanja na lik i djelo poznate kantautorice i naše najbolje kulturne ambasadorice u Japanu Jadranke Stojaković, koja je uspostavila trajne i neraskidive veze između dvije zemlje.

Razgovarano je i o promociji japanske kulture i tradicije u Bosni i Hercegovini.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.