Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.11.2021 13:22
Ambasadorica Winbow i generalna konzulica Sajić razgovarale sa bavarskom ministricom za evropske i međunarodne poslove Melanie Hulm

Ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow i generalna konzulica BiH u Minhenu Vera Sajić razgovarale su 15. novembra 2021. godine u Vladi Bavarske sa ministricom za evropske i međunarodne poslove Melanie Huml.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima saradnje u oblastima obrazovanja kao i o privrednoj i ekonomskoj saradnji.

Ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow je upoznala  bavarsku ministricu sa potencijalima i mogućnostima ulaganja u BiH.

Ministrica Hulm je izrazila podršku nastojanjima da se saradnja u budućnosti intenzivira i da se što prije dogovore i  realiziraju zajednički projekti.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.