Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.11.2021 22:29
Ambasadorica Winbow i generalna konzulica Sajić razgovarale sa predstavnicima bavarske Privredne komore

Ambasadorica BiH u Saveznoj Republici Njemačkoj Jadranka Winbow i generalna konzulica BiH u Minhenu Vera Sajić razgovarale su 16. novembra 2021. godine u Privrednoj komori Bavarske - IHK sa predsjednicom spoljnotrgovinskog komiteta Stephanie Spinner König, članom Uprave odjela za internacionalnu industriju i inovacije Frankom Dollendorfom i savjetnicom za Evropu Inom Knausenberger.

Ambasadorica Winbow predstavila je predstavnicima Privredne komore Bavarske mogućnosti i potencijale za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Predstavljeni su i dobri primjeri ulaganja njemačkih kompanija na području BiH.

Sudionici razgovora su se saglasili da treba raditi na intenziviranju saradnje te pripremama za posjetu delegacije bavarskih privrednika Bosni i Hercegovini 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.