Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.11.2021 22:34
Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu organizovala Dane bosanskohercegovačke književnosti

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je od 12. do 14. novembra 2021. godine organizovala prve Dane bosanskohercegovačke književnosti, koji su održani u klubu Lastavica.

Publici su se predstavili sa svojim novim knjigama Faruk Šehić, Senka Marić, Mediha Šehidić, Damir Uzunović, Goran Samardžić te ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević sa svojim ranijim djelima. Ispred najveće bh izdavačke kuće Buybook u Pragu održan je i svojevrstan mini sajam, te su osim spomenutih pisaca, stanovnici Praga mogli nabaviti i neke od najboljih naslova savremene bh književnosti. U tom periodu održani su i brojni sastanci sa češkim izdavačkim kućama i kulturnim institucijama glede buduće saradnje.

Ambasada BiH u Pragu je također u partnerstvu sa Karlovim Univerzitetom u Pragu i češkom Akademijom znanosti održala izložbu dr Elija Taubera „Kad su komšije bili ljudi”.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.