Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.10.2021 16:07
Ambasador BiH Boro Bronza razgovarao s premijerom i članovima vlade Kneževine Lihtenštajn

Ambasador Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza razgovarao je 29. oktobra 2021. godine u Vaduzu sa premijerom i ministrom finansija Lihtenštajna Danielom Rischom i ministricom vanjskih poslova, obrazovanja i sporta Dominique Hasler.

Do susreta je došlo nakon poziva Vlade Kneževine Lihtenštajn za prisustvovanje promociji ekonomskog programa nove lihtenštajnske vlade, koja je nakon opštih izbora ustanovljena krajem marta ove godine. Tom su prilikom članovima diplomatskog kora detaljno izloženi prioriteti vlade u narednom periodu, prvenstveno u kontekstu ekonomskih ciljeva.

Nakon prezentacije, organizovana je sesija u čijem okviru su prisutni diplomati imali mogućnost direktne komunikacije sa svih pet članova lihtenštajnske vlade o prezentiranim prioritetima i intencijama.

Ambasador BiH je tokom razgovora o mogućnostima saradnje BiH i Lihtenštajna istaknuo već postojeće mreže saradnje na polju agrikulture, ali i perspektive saradnje u međunarodnim asocijacijama u okviru inicijativa u kojima je Kneževina Lihtenštajn vrlo prominentna, što se u prvom redu odnosi na borbu protiv modernog ropstva. Sagovornici su se složili da će aktivno raditi na daljem produbljivanju saradnje dviju država.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.