Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.10.2021 14:28
Otvoren Počasni konzulat Bosne i Hercegovine za španske regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić i počasni konzul Bosne i Hercegovine za španske regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju Bojan Dozet Kapor 29. oktobra 2021. godine svečano su otvorili Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu.

Na prijemu koji je tim povodom održan u prostorijama Konzulata, okupili su se predstavnici regionalnih i gradskih vlasti, predstavnici diplomatskog kora te bh dijaspore u Španiji.

Ambasadorica Savić je tokom obraćanja izrazila nadu da će u vremenu koje dolazi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu raditi na približavanju naše zemlje španskim građanima na turističkom, privrednom, obrazovnom, kulturnom i sportskom planu. „Nadamo se da će otvaranje Počasnog konzulata u gradu Alicante dovesti do jačanja ekonomsko-trgovinskih odnosa između BiH i Kraljevine Španije, kao i da će učvrstiti veze između naše dijaspore i diplomatsko-konzularnih predstavništava u Kraljevini Španiji. Naš konzul je već poduzeo niz aktivnosti, između ostalog, pokrenuo je razgovore o uspostavljanju prve zračne linije sa BiH“, dodala je ambasadorica Savić. Ovo je drugi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji.

Počasni konzul Bojan Dozet Kapor je rođeni Sarajlija, koji od 1992. godine živi u Španiji. Po struci je pravnik i zajedno sa poslovnim partnerom vodi advokatski ured, gdje je smješten i Počasni konzulat BiH, na adresi Calle dr. Just 37 Alicante, kontakt podaci: tel. (+34) 966 236 587, email consuladobihalicante@gmail.com

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.