Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.10.2021 20:57
Ambasador Almir Šahović na sastanku s izvršnom direktoricom EUROPOL-a Catherine De Bolle

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Almir Šahović susreo se 28. oktobra 2021. godine sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Catherine De Bolle.

Ambasador Šahović i izvršna direktorica De Bolle podvukli su veoma dobru saradnju BiH i EUROPOL-a. Izvršna direktorica De Bolle pozdravila je uspostavu kontakt tačke BiH za saradnju sa EUROPOL-om, što će dodatno doprinijeti intenziviranju saradnje između BiH i EUROPOL-a, te uspješnoj zajedničkoj borbi protiv sigurnosnih izazova sa kojima se susreću kako BiH i naš region, tako i EU i njene zemlje članice.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.