Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.6.2015 15:19
Predsjedavanje BiH Vijećem Evrope – Dani Bosne i Hercegovine u Strasbourgu

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope Almir Šahović je 1. juna 2015. godine u Strasbourgu otvorio manifestaciju Dani Bosne i Hercegovine, u prisustvu generalnog tajnika Vijeća Evrope Thorbjorn Jaglanda i brojnih predstavnika diplomatskog kora i medija.

Manifestacija je organizirana u sklopu promotivnih aktivnosti za vrijeme predsjedavanja Bosne i Hercegovine Komitetom ministara Vijeća Evrope i uključuje Dane bosanskohercegovačke gastronomije, koji se održavaju u ekskluzivnom strazburskom hotelu Sofitel, izložbu fotografija bh fotografa Milomira Kovačevića Strašnog pod nazivom Sarajevo Blues, i izložbu replika srednjovjekovnog bosanskohercegovačkog nakita zlatarske radnje Sofić iz Sarajeva.

Tokom naredne dvije sedmice restoran hotela Sofitel će svakoga dana svojim posjetiteljima služiti poseban bh menu, pripremljen u saradnji sa poznatim sarajevskim restoranom Kibe, dok će izložbe fotografija i srednjovjekovnog bh nakita ostati postavljene do kraja mjeseca juna.

Manifestaciju Dani BiH organizirala je Misija BiH pri VE u saradnji sa hotelom Sofitel Strasbourg, restoranom Kibe Sarajevo, bh fotografom Milomirom Kovačevićem Strašnim i zlatarskom radnjom Sofić iz Sarajeva.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.