Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.11.2014 10:08
U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu održan koncert sevdaha

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Amričkim Državama Jadranka Negodić obratila se prigodnim govorom zvanicama na početku koncerta sevdaha Azre Sings koji je održan 7. novembra 2014. godine u prostorijama Ambasade BiH u Washingtonu. Izrazila je zadovoljstvo što će pomenuta umjetnica bosanskih korijena i njen bend održati koncert tradicionalnih bosanskohercegovačkih sevdalinki, originalnog bh. brenda, te najavila početak muzičkog performansa.

Koncert je nastavak suradnje Ambasade BiH u Washingtonu sa američkom organizacijom Embassy Series, u okviru kulturno-umjetničkog programa Ambasade s ciljem promoviranja talentiranih umjetnika, te prezentacije naše zemlje.

Svečana sala je bila popunjena gostima, velikom većinom američkim građanima, u maksimalnom kapacitetu sjedećih mjesta od oko stotinjak osoba. Također su prisustvovali članovi diplomatskog kora, te predstavnici institucija zemlje prijema.

Nakon završetka koncerta, uslijedio je svečani koktel za zvanice i izvođače.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.