Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.10.2013 13:24
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić susrela se s demokratskim kongresmenom Williamom R. Keatingom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić susrela se 30. oktobra 2013. godine sa Williamom R. Keatingom , najviše rangiranim članom demokratske stranke u Komitetu za vanjske poslove – Potkomitet za Europu, kao i Komitetu za domovisku sigurnost-Potkomitet za Cybersecurity, Predstavničkog doma US Kongresa.
 
Ambasadorica Negodić je informirala kongresmena Keatinga o trenutnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, kao i o tome u kojoj fazi se nalaze reformski procesi na putu BiH ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u.
Ambasadorica Negodić je iskazala najiskreniju zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na nedvojbenoj podršci našoj zemlji ali i osobno kongresmenu Keatingu na njegovom angažmanu na unapređenju odnosa BiH i SAD-a.

Budući da je Bosna i Hercegovina sa državom Maryland u Programu državnog partnersta  (State Peartnership Program), sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima u okviru ovog programa, uz napomenu da postoje otvorene mogućnosti unapređenja suradnje, prvenstveno između oružanih i civilnih struktura Bosne i Hercegovine i Marylanda.
Kongresmen Keating je istaknuo da će nastaviti raditi na jačanju odnosa i suradnje između dvije države, kao i aktivno zagovarati snažniji angažman Sjedinjenih Američkih Država u BiH i na Balkanu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.