Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.9.2013 14:34
Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu u saradnji sa organizacijom “Things to do in DC” upriličila događaj pod nazivom „Upoznajte ambasadora“

Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu u saradnji sa organizacijom “Things to do in DC” upriličila je 6. septembra 2013. godine u prostorijama Ambasade događaj pod nazivom „Upoznajte ambasadora“ (Meet the Ambassador) kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, te predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života Washingtona.  

Tokom prigodnog obraćanja ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić je upoznala prisutne sa radom Ambasada Bosne i Hercegovine, posebno na planu unapređenja bilateralnih i prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Također, ambasadorica Negodić je upoznala prisutne i sa turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine, te pozvala goste da posjete našu zemlju. U cilju promoviranja turističkih potencijala BiH prikazan je promotivni video materijal “Enjoy Life”.

Događaj je iskorišten da se gosti upoznaju i sa jedinstvenom kolekcijom replika nakita i ukrasnih predmeta iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine iz prahistorijskog i helenskog perioda, srednjovjekovne Bosne i filigrana iz 18. i 19. vijeka koje je ustupila Zlatara Sofić. Prisutni su također imali priliku vidjeti umjetničke radove mladih bosanskohercegovačkih umjetnika koji su postavljeni u Ambasadi Bosne i Hercegovine.

Organizacija „Things to do in DC” broji više od 150.000 članova i poznata je po organiziranju događaja sličnog karaktera u Washingtonu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.