Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.3.2024 23:11
Ambasadorica Martina Mlinarević održala predavanja o BiH na Masaryk univerzitetu u Brnu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević održala je 21. marta 2024. godine predavanje o Bosni i Hercegovini na Masaryk univerzitetu u Brnu. Ambasadorica Mlinarević je pred punom aulom predstavila jedinstvenu priču o Bosni i Hercegovini, turističkim i kulturnim potencijalima, te mogućnostima za razmjenu studenata i profesora, rad digitalnih nomada i drugim interesantnim mogućnostima.

Uslijedila je zanimljiva diskusija sa studentima koji su imali mnogo pitanja o Bosni i Hercegovini. Ovo je četvrti put da ambasadorica Mlinarević gostuje na Masaryk univerzitetu što je rezultiralo studijskim i individualnim putovanjima u BiH, a bilježi se izniman interes mladih Čeha za našu domovinu.

Nakon predavanja ambasadorica Mlinarević sastala se s uvaženim rektorom Masaryk univerziteta Martinom Barešom, te su razgovarali na temu međusobne suradnje ovog univerziteta sa univerzitetima u BiH, kao i mobilnosti studenata i osoblja. Uočene su velike prilike za buduće zajedničke projekte, a dogovoren je i skori posjet rektora Bareša univerzitetima u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.