Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.3.2024 23:11
Ambasador Edin Jahić predao akreditivna pisma kralju Malezije Sultanu Ibrahimu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Edin Jahić predao je 20. marta 2024. godine akreditivna pisma kralju Malezije Sultanu Ibrahimu.

Tom prilikom je istaknuto da ovaj čin označava početak nove faze u odnosima između Bosne i Hercegovine i Malezije, te ističe obostranu predanost saradnji na političkom, ekonomskom i kulturnom planu. Ambasador Jahić istaknuo je važnost očuvanja i jačanja veza između ove dvije zemlje te izrazio nadu u daljnji napredak i prosperitet za obje nacije.

Malezijski kralj Sultan Ibrahim, u srdačnom razgovoru sa ambasadorom Jahićem, izrazio je svoje najiskrenije želje za uspješnu budućnost bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Malezije.

Sagovornici su se složili o važnosti dijaloga i međusobne podrške u postizanju zajedničkih ciljeva te su istaknuli potrebu za intenziviranjem saradnje na svim poljima.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.