Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.3.2024 23:06
Ambasadorica Anesa Kundurović Miljak predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Latvije Edgarsu Rinkēvičsu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Latviji sa sjedištem u Kopenhagenu Anesa Kundurović Miljak predala je 19. marta 2024. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Latvije Edgarsu Rinkēvičsu.

Tokom srdačnog i prijateljskog razgovora, koji je uslijedio nakon predaje akreditivnih pisama, istaknuto je da su bilateralni odnosi BiH i Latvije dobri i prijateljski. Konstatovano je da je dobre političke odnose između BiH i Latvije potrebno osnažiti posjetama i susretima zvaničnika dvije zemlje, te raditi na daljnjem unapređenju ekonomskih odnosa i trgovine, jer postoji još puno prostora za unapređenje i međusobno povezivanje. Ambasadorica Kundurović Miljak izrazila je zahvalnost Latviji za dosadašnju podršku evropskom putu BiH, te izrazila očekivanja da će ona biti nastavljena i u narednom periodu. Pozvala je predsjednika Latvije da posjeti BiH.

Predsjednik Rinkevičs je istakao da će Latvija nastaviti da pruža punu podršku evropskom putu BiH i njenim reformskim procesima, te se prisjetio svoje posjete BiH 2015. godine.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.