Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.2.2024 14:58
Ambasador BiH u Pakistanu Emin Čohodarević susreo se sa ministrom vanjskih poslova Pakistana Jalilom Abbasom Jilaniem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević susreo se  28. februara 2024. godine u Ministarstvu vanjskih poslova IR Pakistan s ministrom vanjskih poslova IR Pakistan Jalilom Abbasom Jilaniem.

Na početku sastanka, ministar Jilani podsjetio je na duboke prijateljske veze između Bosne i Hercegovine i IR Pakistan i istakao bezrezervnu podršku Pakistana suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Ambasador Čohodarević upoznao je ministra sa reformskim procesom i europskim putem Bosne i Hercegovine. Zajednički je konstatovano da tradicionalno prijateljski odnosi između dvije zemlje predstavljaju odličnu osnovu za unapređenje sveukupne saradnje, za koju postoji veliki potencijal.

Ocjenjeno je da bi održavanje druge runde bilateralnih konsultacija između dva ministarstva vanjskih poslova, kao i održavanje prve sjednice Zajedničke ekonomske komisije bile odlične prilike za razmatranje svih tema od obostranog interesa i definisanje konkretnih modaliteta saradnje.

Na kraju razgovora sagovornici su potvrdili potrebu za intenziviranjem političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.