Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.2.2024 23:39
Ambasador BiH u Kanadi Aleksandar Bogdanić predao akreditivna pisma generalnoj guvernerki Kanade Mary May Simon

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Kanadi Aleksandar Bogdanić predao je 20. februara 2024. godine akreditivna pisma generalnoj guvernerki Kanade Mary May Simon. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u zvaničnoj rezidenciji britanskog monarha i njegove predstavnice, generalne guvernerke Rideau Hall.

Nakon svečane predaje akreditivnih pisama, ambasador Bogdanić razgovarao je sa generalnom guvernerkom o odnosima između Bosne i Hercegovine i Kanade i mogućnostima proširivanja i produbljivanja različitih vidova saradnje između dvije prijateljske zemlje. Ambasador se zahvalio generalnoj guvernerki na pomoći koju je Kanada pružala i pruža Bosni i Hercegovini u toku sprovođenja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.