Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.11.2023 23:08
Ambasada BiH u Beogradu učestvovala u aktivnostima u okviru kampanje protiv nasilja nad ženama

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a uz podršku Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu, 29. novembra 2023. godine u prostorijama „INTUITIVA&Bleyzer“ Concept store, provedene su aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o problemu nasilja nad ženama i prikupljanja sredstava za podršku projektima pomoći ženama žrtvama nasilja.

Nakon formalnog dijela programa, u sklopu kojeg se ispred Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu obratila ministar savjetnik za kulturu Selma Stojanović, prisutni su imali mogućnost razgledati i kupiti proizvode modnih brendova „INTUITIVA&Bleyzer“, a postotak od prodaje doniran je Autonomnom ženskom centru za pomoć projektima konkretne pomoći ženama žrtvama nasilja.

Cilj navedene kampanje je bio jačanje društvene svijesti i odgovornosti o potrebi prijavljivanja i sankcioniranja nasilnih oblika ponašanja, ukazivanje na važnost i značaj podrške i pomoći žrtvama nasilja, borbe protiv stigmatizacije žrtve nasilja, te izuzetnu važnost osnaživanja žena. Ova kampanja je bila prilika da se ukaže na važnost zajedničkog rada u stvaranju društvenog okruženja koje ne toleriše nasilje.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.