Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
24.11.2023 16:34
Ambasada BiH u Kopenhagenu obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu je 24. novembra 2023. godine, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizovala prijem u kulturno-historijskom centru Kulturhuset Vartov.

Prijemu je prisustvovalo preko stotinu zvanica, među kojima su bili ministar pravde Danske Peter Hummelgaard, ministar imigracija i integracija Kaare Dybvad Bek te bivša ministrica unutrašnjih poslova Danske Birte Weiss.

Program je započeo intoniranjem himni dvije države koje je na klaviru odsvirala bosansko-hercegovačka umjetnica i sopranistica Radmila Raić Nye, nakon čega se ambasadorica BiH u Kraljevini Danskoj Anesa Kundurović Miljak obratila prisutnima prigodnim govorom.

Svi prisutni su izrazili priznanje i duboku zahvalnost Ambasadi da je na ovaj prigodan način obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine, posebice imajući u vidu da se ove godine navršava i 80 godina od osnivačke Skupštine i Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine.

Povodom Dana državnosti ambasadorica Kundurović Miljak je posjetila bosansko-hercegovačka udruženja u Kopenhagenu BUK (Bosansko udruženje Kopenhagen) i BKC (Bosanski kulturni centar), koji su uz prigodan kulturno-umjetnički program obilježili ovaj značajan dan za našu državu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.