Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.11.2023 16:45
Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Ambasada Bosne i Hercegovine u  Ammanu  je u subotu 25. novembra 2023. povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama rezidencije Ambasadora, organizovala  prigodan svečani prijem i druženje. 

Prijemu je prisustvovalo pedesetak  zvanica, državljana/ki  Bosne i Hercegovine i članova njihovih porodica koje žive u Jordanu kao i mnogi drugi uvaženi gosti.

Prisutnim zvanicama obratio se prigodnim govorom ambasador Slavko Matanović. U svome obraćanjuj Ambasador je posebno naglasio da je ovo jedan od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Istakao je da su se na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a 25.novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu u najtežim danima antifašistićke borbe svi prisutni delegati nedvosmisleno opredijelili za slobodnu i jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će biti osigurana ravnopravnost svih njenih naroda. Na kraju obraćanja, zahvalio se svima na dolasku i čestitao Dan državnosti.

Uslijedilo je ugodno druženje uz kulinarske bh. specijalite.

Prisutni gosti su ambasadoru  Matanoviću i svima uposlenicima u Ambasadi zahvalili na pozivu te izrazili nadu i želju da se ova lijepa praksa druženja nastavi i u budućnosti i postane  tradicija.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.