Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.6.2023 15:36
Ambasada BiH u Pragu učestvovala na tradicionalnoj manifestaciji "Festival ambasada - Prag 2023"

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je 10. juna 2023. godine učestvovala na tradicionalnoj manifestaciji "Festival ambasada - Prag 2023" koji je ove godine održan pod motom "Hrana i kultura spajaju narode". Organizator festivala je jedna od najvećih pijaca na otvorenom u Pragu "Farmařské trhy - Trhy na Kulaťáku" na čijim prostorima je festival i održan.

Ovogodišnji festival je okupio više od 60 ambasada i privukao na hilјade posjetilaca. Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević je u uvodnom dijelu pozdravila sve prisutne, a zatim dan provela na našem štandu u razgovoru sa posjetitelјima o turističkoj i kulturnoj ponudi BiH. Osim gastronomske i turističke ponude na štandovima, na centralnoj pozornici festivala upriličen je i kulturni program u kojem je Bosnu i Hercegovinu zastupala poznata muzičarka, profesorica na Muzičkoj akademiji Aida Mujačić iz Tuzle.

Bila je ovo izvanredna prilika za promociju naše zemlјe, obzirom da je ovaj festival posjetilo  više desetina tisuća lјudi, a podaci govore da je ovogodišnji festival uvelike premašio ranije brojke.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.