Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.12.2022 15:47
Ambasada BiH u Ammanu na Božićnom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu učestvovala  je 09. decembra 2022. godine na tradicionalnom humanitarnom Božićnom bazaru u organizaciji Al-Hussein Society-ja,  poznatog jordanskog centra za obuku, pomoć i podršku osobama sa invaliditetom. Uz podršku građanki i građana Bosne i Hercegovine koji žive u Jordanu Ambasada je pripremila prezentaciju kulinarskih proizvoda i rukotvorina iz BiH.

Štand Ambasade Bosne i Hercegovine posjetili su princeza Majda i prinz Ra´ad bin Zeid. Uz prigodan razgovor ambasador Mato Zovko poklonio im je grafiku znamenitosti Sarajeva.

Na Božićnom bazaru  učestvovale su mnoge druge  ambasade kao  i organizacije civilnog društva, a sav prihod poklonjen je u humanitarne svrhe.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.