Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.12.2022 23:28
Ambasada BiH u Berlinu organizirala svečani prijem povodom Dana Oružanih snaga BiH

Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu organizirala je 1. decembra 2022. godine svečani prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pred velikim brojem zvanica, skupu su se obratili ambasadorica Bosne i Hecegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Jadranka Winbow i vojni ataše brigadir Kasim Podžić.

U svom govoru ambasadorica Winbow se osvrnula na vremenski period zajedničkih aktivnosti koji je prethodio formiranju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Istakla je da je lanac komandovanja i uloga svih elemenata ovog jedinstvenog odbrambenog sistema uspostavljena i definisana kako bi Bosna i Hercegovina imala neophodne kapacitete kako za civilni nadzor, tako i za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje. Navela je da je većina vodećih bosanskohercegovačkih političara u više navrata isticala da su Oružane snage najbolji dio bosanskohercegovačkog društva i da iz dana u dan efektivno demonstriraju kako treba provoditi uspješne reforme u našoj zemlji. Ambasadorica Winbow također je naglasila da su Oružane snage najbolji pokazatelj kako BiH može i mora jedinstveno funkcionisati i u tom pogledu mogu poslužiti kao primjer drugim strukturama naše države i društva.

Brigadir Podžić je u svom obraćanju skupu govorio o dostignućima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u proteklom periodu. Zahvalio je njemačkom Ministarstvu odbrane na trajnoj, intenzivnoj i aktivnoj podršci našim oružanim snagama. Istakao je kako Ministarstvo odbrane Savezne Republike Njemačke trenutno podržava nekoliko važnih projekata koji se odnose na rekonstrukciju vojne infrastrukture, od kojih su neki već završeni, dok su drugi u toku ili su u fazi planiranja.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.