Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Saopstenja NATO
28.6.2010 16:45
Generalni sekretar NATO-a sastao se sa novinarima iz zemalja članica Mediteranskog dijaloga i Inicijative istambulske saradnje

Dana 28. juna 2010. godine, generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen sastao se sa novinarima iz zemalja članica Mediteranskog dijaloga i Inicijative istambulske saradnje tokom njihove posjete Sjedištu NATO-a koju je organizirao Odjel NATO-a za javnu diplomatiju.

Novinari koji su boravili u posjeti sastali su se i sa Jean-François Bureauom, pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju, Nj.E. ambasadorom Arturom Kukom i Nj.E. ambasadorom Todorom Churovim, stalnim predstavnicima Albanije i Bugarske u Sjevernoatlantskom vijeću, Nj.E. ambasadorom Lawrenceom Rossinom, zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara za operacije, Nicolom de Santisom, šefom Odjela za zemlje članice Mediteranskog dijaloga i Inicijative istambulske saradnje pri Odjelu za javnu diplomatiju, Michaelom Rühleom, zamjenikom šefa za planove i politike u Uredu generalnog sekretara i Robertom Pszczelom, višim službenikom za medije u Odjelu za javnu diplomatiju.

Teme o kojima se razgovaralo tokom brifinga uključivale su novi Strateški koncept NATO-a i Sredozemlje i Bliski istok, trenutni politički program NATO-a, operacije NATO-a, odnose NATO-a sa Rusijom, kao i proces proširenja NATO-a.