Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Saopstenja NATO
16.6.2010 16:26
Zamjenik generalnog sekretara sastao se parlamentarcima iz Katara

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a, Nj.E. ambasador Claudio Bisogniero sastao se sa članovima Vijeća Shura i Glavnog općinskog vijeća Katara u okviru njihove posjete Sjedištu NATO-a 16. i 17. juna u organizaciji Odjela NATO-a za javnu diplomatiju.


Teme o kojima se razgovaralo uključivale su novi Strateški koncept NATO-a i odraz na region Sredozemlja i Bliskog istoka, vojnu saradnju NATO-a u okviru Inicijative istanbulske saradnje, ulogu NATO-a u borbi protiv terorizma – trenutne operacije NATO-a i odnose sa Rusijom.


Program posjete zakonodavaca Katara sadržao je i sastanke sa stalnim predstavnicima Rumunije i Holandije u Sjevernoatlantskom vijeću Nj.E. ambasadorom Sorinom Ducaruom i Nj.E. ambasadorom Frankom Majoorom, otpravnikom poslova Italije gospodinom Gianfrancom Incarnatom, zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO-a ambasadorom Mauritsom Jochemsom, šefom Odsjeka za zemlje članice Mediteranskog dijaloga i Inicijative istanbulske saradnje pri Odjelu NATO-a za javnu diplomatiju gospodinom Nicolaom de Santisom, šefom Odsjeka za odbrambenu politiku i partnerstvo pri Odjelu za odbrambenu politiku i planiranje gospodinom Burcuom Sanom, te zamjenikom pomoćnika direktora Odjela za saradnju i regionalnu sigurnost pri Međunarodnom vojnom osoblju brigadnim generalom Pavelom Adamom.