Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
22.5.2023 16:57
Tajland - Stipendije Vlade Kraljevine Tajland za magistarske studije na Tajlandu za 2023. godinu

Vlada Kraljevine Tajland ponudila je stipendije državnim službenicima iz Bosne i Hercegovine za postdiplomske studije na tajlandskim univerzitetima za 2023. godinu.

Stipendije se dodjeljuju u okviru Thailand International Postgraduate Programme (TIPP). Oblasti na koje se odnose stipendije za studije na univerzitetima su : ekonomija, klimatske promjene, poljoprivreda i sigurnost hrane, održivi razvoj i javno zdravstvo .
Stipendije su namjenjene državnim službenicima sa fakultetskom diplomom, starosne dobi do 45 godina i dobrim znanjem engleskog jezika. Stipendije Vlade Tajlanda pokrivaju troškove: povratne avio karte, smještaja i ishrane, literature , izrade magistarskog rada i osiguranja.

Detaljnije informacije o stipendijama, univerzitetima, studijskim programima kao i prijavni formular mogu se naći na web stranici :
https://tica-thaigov.mfa.go.th/en
 
Svaka zemlja može kandidovati najviše dva kandidata po jednom studijskom programu. Zainteresovani kandidati trebaju svoje prijavne formulare i ostale tražene dokumente dostaviti u Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (Odjel za međunarodnu naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju) najkasnije do 24. jula 2023. godine.