Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
16.12.2016 10:52
AUSTRIJA - Diplomatska akademija Beč

Diplomatska akademija Beč je objavila oglas za studijske programe za 2017/18 godinu koji se odnosi na:
 
1.54.diplomski studijski program u trajanju od jedne godine sa širokim interdisciplinarnim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa za apsolvente na univerzitetima svih usmjerenja. Težište ovog programa je na upoznavanju struktura i politika EU  i intenzivnim programom jezičkog obrazovanja(njemački, engleski i francuski jezik).

2.22 M.A.I.S (Master of Advanced International Studies)-dvogodišnji master program sa težištem u Evropi. Kandidatkinje i kandidati koji već raspolažu interdisciplinarnim akademskim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa mogu biti primljeni izravno u drugu godinu.

3. 11.E.T.I.A.(Master in Environmental Technology & International Affairs)-dvogodišnji MSc-program u suradnji sa Tehničkim univerzitetom u Beču. Jedna godina je na Diplomatskoj akademiji, a druga na Tehničkom univerzitetu.
4. Ljetni kurs za njemački jezik , kulturu i civilizaciju Austrije – intenzivna nastava njemačkog jezika za sve nivoe znanja jezika.
 
Više informacija o ponudi Diplomatske akademije se može naći na web site: www.da-vienna.ac.at.
Za pogodne kandidate iz Bosne i Hercegovine na raspolaganju stoje posebne stipendije ADA-e (Austrian Development Agency), a za detaljne informacije se obratiti Diplomatskoj akademiji u Beču.