Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
27.11.2014 8:49
BEČ - Informacija o studijskim programima i kursevima Diplomatske akademije Beč za akademsku 2015/16

1) 52. diplomski studijski program: jednogodišnji studijski program sa širokim interdisciplinarnim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa za apsolvente na univerzitetima svih usmjerenja.

Posebno se insistira  na praktičnim vještinama: tehnika prezentacije i pregovaranja, retorike, projektnog menadžmenta i jezičkog obrazovanja, sa kursevima njemačkog, engleskog i francuskog jezika.

 

2) 20 M.A.I.S. - studijski program (Master of Advenced International Studies). Dvogodišnji master program sa težištem na EU. Kandidati koji već raspolažu dodatnim interdisciplinarnim akademskim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa mogu biti primljeni izravno na drugu godinu. Program se realizira u saradnji sa Univerzitetom Beč.

 

3) 9.E.T.I.A.-studijski program (Master in Environmental Technology and International Affairs), u saradnji sa Tehničkim univerzitetom Beč.

Polaznici ovog studijskog programa će se upoznati i sa političkom privrednom i pravnom pozadinom programa: (Jedna godina na Diplomatskoj akademiji sa akcentom na međunarodna pitanja vezana za okoliš i 2 godine na Tehničkom univerzitetu).

 

4) Ljetni kurs za njemački jezik i kulturu i civilizaciju Austrije: Intenzivna nastava njemačkog jezika za sve nivoe znanja jezika, sa ekskurzijama i radionicama o austrijskoj politici istoriji i kulturi.

 

Detaljnije informacije mogu se naći na web. Stranici Diplomatske akademije Beč: www.da-vienna.ac.at

Za pogodne kandidate iz BiH na raspolaganju stoje posebne stipendije ADA-e (Austrian Development Agency). Za detaljnije informacije obratiti se Diplomatskoj akademiji Beč.