Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
1.4.2014 14:02
JAPAN - JIRCAS - istraživački program stipendija za zemlje u razvoju, KEK - stipendije za doktorski studij za strane studente

Ambasada BiH u Japanu je obaviještena od strane gospodina Abdul Majid Wadood, predstavnika Daito Bunka University, Instituta za poslovna istraživanja, Tokio, o programima stipendiranja i to: 

1.JIRCAS - istraživački program stipendija za zemlje u razvoju.Krajnji rok za prijavu je 21.april 2014.godine, a prijavni obrazac sa više informacija o programu može se naći na: www.jircas.affrc.go.jp/english.

2.KEK- stipendije za doktorski studij za strane studente.Krajnji rok za prijavu je 15.maj 2014.godine.Više informacija o programu sa aplikacijom može se naći na: http//legacy.kek.jp/intra-e/education/Scholarship.

3.ADB - japanski program stipendija za studente iz zemalja u razvoju za 2015.godinu. Aplikacija sa više informacija o programu može se naći na web site: www.adb.org/site/careers/japan-scholarship-program/main.<http://www.adb.org/site/careers/japan-scholarship-program/main.