Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
18.12.2012 14:06
UK i R Italija - 24-ti master studij iz oblasti međunarodnog pomorskog prava u organizaciji IMO-a ( Međunarodna pomorska organizacija ) i LLM-a ( Međunarodni institut pomorskog prava )

Međunarodna pomorska organizacija ( IMO ), sa sjedištem u Londonu, poziva vladine službenike u Bosni i Hercegovini da se prijave za 25-ti jednogodišnji master studij iz međunarodnog pomorskog prava u školskoj 2013/2014 godini. Nastava počinje u rujnu 2013. g., a održavat će se na IMO Institutu pomorskog prava na Malti. Radni jezik je engleski, a polaznici studija će biti smješteni u kampusu Univerziteta. U protekle 23 godine ovaj master studij je završilo 568 polaznika iz 122 zemlje.
 
Master studij mogu pohađati diplomirani pravnici koji se bave pomorskim pravom, ili rade u odjelima za oblast pomorskog prava, kao i oni koji se namjeravaju baviti pomorskim pravom. Kandidatima koji zadovolje potrebne kriterijume donatori će osigurati sredstva za potpuno financiranje studija.
 
Krajnji rok za prijavu je 1.02.2013. godine.
 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na web stranici: http://www.imli.org, a svi zainteresirani kandidati se mogu obratiti i na kontakt adresu: Mr. Ruben Y Maceda ( Admissions Officer ), Tel.: +356 21 310 816 ( ext. 107 ), ili na E-mail: admissions@imli.org