Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
18.3.2011 16:53
FRANCUSKA - Međunarodni institut za ljudska prava, Strazbur, 42. godišnje zasjedanje i stipendije

Međunarodni institut za ljudska prava sa sjedištem u Strazburu, kojeg je osnovao dobitnik Nobelove nagrade René Cassin 1969. godine, obavijestio je da će Institut od 4. do 29. jula 2011. organizirati 42. godišnje obrazovno zasjedanje iz međunarodnog i uporednog prava ljudskih prava, koje će imati za temu 'Efikasnost međunarodne zaštite socijalnih prava'. Zasjedanje će se odnositi na međunarodnu zaštitu ljudskih prava, humanitarno pravo, međunarodno krivično pravo i prava izbjeglica. Predviđene su i uvodne konferencije i tematski kursevi. 

 

 

Program zasjedanja je namijenjen studentima naprednog nivoa pravnih, političkih, humanitarnih i društvenih nauka, mladim nastavnicima i istraživačima, članovima pravne profesije, državnim i međunarodnim funkcionerima, te članovima nevladinih organizacija. 

 

Institut je iznio mišljenje da su u posljednje vrijeme polaznici iz naše zemlje veoma rijetki, te skrenuo pažnju da je za građane Bosne i Hercegovine, ovisno od uvjeta, namijenjeno 16 stipendija za korisnike servisa Instituta.

 

Detaljnije informacije se mogu konsultirati na elektronskoj adresi www.iidh.org. Zainteresirani se mogu obratiti i na adresu administration@iidh.org.