Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
8.12.2010 17:07
ITALIJA - Međunarodni konkurs za poetski/teatarski tekst 'CASTELLO DI DUINO', Svjetski forum mladih 'Pravo na dijalog' 2011.

Društvo 'Poezija i solidarnost' iz Trsta, u saradnji sa 'United World College of Adriatic' (Duino-Trst) uz pokroviteljstvo i podršku javnih i privatnih institucija, poput MVP-a Italije, Ministarstva za omladinu Italije i italijanske Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-om, organizira konkurs CASTELLO DI DUINO 2011, najveći međunarodni konkurs za mlade na području poezije i teatra.

 

Konkurs je otvoren za mlađe od 30 godina. Učestvovanje je besplatno. Tema sedmog natjecanja po redu 2011. je HORIZONTI. Moguće je učestvovati na jedan ili dva načina, neobjavljenim pjesmama (bit će dodijeljene tri nagrade do 500 dolara), predstavljajući neobjavljeno dramsko djelo (monolog ili dijalog) ili neobjavljen poetski projekat u kojem škole prijavljuju kolektivne radove učenika i nastavnika (prva nagrada 500 eura). Potrebno je da tekstovi budu prevedeni na engleski ili francuski ili italijanski jezik.

 

Pobjedničke radove sa područja poezije će objaviti italijanska izdavačka kuća IBISKOS Risolo-Empoli na italijanskom i engleskom jeziku sa CD-om. Najbolji dramski radovi će biti izvedeni u Gradskom teatru na dan ceremonije uručenja nagrada. Rok za prijavu je 7. januar 2011.

Svi neophodni detaljni podaci o temi i obrazac za prijavu dostupni su na elektronskoj adresi www.castellodiduinopoesia.it

Radovi mogu biti poslati:

a) poštom na adresu prof. Gabrielle Valera Gruber, Via Matteotti 21, 34 138 Trieste, Italia

b) na elektronsku adresu valeragruber@alice.it