Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
23.8.2010 16:23
Generalna direkcija za saradnju u razvoju pri Ministarstvu vanjskih poslova Italije, zajedno sa CIHEAM-om (Međunarodni centar za napredno izučavanje agronomije Mediterana) iz Barija u akademskoj 2010./2011. godini organizira kurs za stručnjake iz oblasti razvoja samoodržive poljoprivrede.

Generalna direkcija za saradnju u razvoju pri Ministarstvu vanjskih poslova Italije, zajedno sa CIHEAM-om (Međunarodni centar za napredno izučavanje agronomije Mediterana) iz Barija u akademskoj 2010./2011. godini organizira kurs za stručnjake iz oblasti razvoja samoodržive poljoprivrede. Namijenjen je zaposlenim u istraživačkim centrima, javnim ustanovama, univerzitetima, poljoprivrednim institutima, udruženjima i slično.

 

Početak kursa je predviđen za 2. novembar 2010. u ukupnom trajanju od 32 sedmice, od kojih 18 u Italiji i 14 u zemljama iz kojih su učesnici kursa, u vidu on line učenja.

 

Boravak u Italiji je predviđen od 2. novembra 2010. do 28. januara 2011. i od 16. maja do 30. juna 2011. U ovom periodu učesnici kursa će prisustvovati predavanjima, vježbama u laboratorijima i u studentskom kampusu, učestvovati u stručnim posjetama i pripremati i polagati ispite.

 

Uvjeti su poznavanje engleskog jezika, koji je radni jezik kursa, posjedovanje temeljnih znanja i vještina za rad na računaru i upotrebu interneta, kao i stalan pristup internetu na radnom i mjestu stanovanja.

 

Dodjeljuje se i stipendija koja, osim smještaja i prehrane, uključuje školarinu, pokriva putne troškove i zdravstveno osiguranje i nadoknadu za smještaj neposredno nakon dolaska u Italiju.  

 

Potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

-         Curriculum Vitae

-         obrasce za prijavu (na zahtjev se dostavlja e-mailom)

-         ovjerenu kopiju diplome sa prijevodom sudskog tumača na italijanski jezik

-         kopiju pasoša

-         potvrdu o poznavanju engleskog jezika

 

Za dodatne informacije potrebno je obratiti se koordinatoru kursa Robertu Caponeu, elektronska adresa capone@iamb.it.

 

Molbe za učestvovanje sa dokumentacijom potrebno je dostaviti najkasnije do 15. septembra 2010. na adresu:

Ured Cooperazione Italiana Ambasade Republike Italije u Sarajevu

Čekaluša 51

Sarajevo