Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
20.1.2010 13:08
Italija - Kurs usavršavanja poslovnih tehničkih funkcija i upravljanje preduzećima

Konzorcij za medunarodno obrazovanje (CFI) predstavio je Generalnoj direkciji za razvojnu saradnju MVP Italije "Kurs usavrsavanja poslovnih tehnickih funkcija i upravljanje preduzecima", koji je namijenjen diplomiranim strucnjacima (njih 26) sa upravljackom, tehnickom ili administrativnom karijerom u javnim ili privatnim institucijama. Kurs ce biti odrzan od 27. aprila do 3. jula 2009.godine, ukupno deset sedmica.

Teme kursa su : okolis i teritorija, banke i medunarodne finansije, brodogradnja, energija, obrazovanje i razvoj ljudskih resursa, upravljanje preduzecima, privredna razmjena, sistemi televizijskih multimedijalnih komunikacija, telekomunikacije i promet.  

Kurs ce biti odrzan u Rimu i u drugim italijanskim gradovima. Podijeljen je u tri perioda: uvodna edukacija, profesionalno usavrsavanje i zakljucak i procjena.

Osigurana su sredstva za sljedece troskove:
avioprijevoz, polupansionski smjestaj u hotelu prve kategorije u dvokrevetnim sobama u prvom i trecem periodu, dnevnica za troskove vecernjeg obroka, dnevnice za pet sedmica tokom drugog perioda, namijenjena za troskove smjestaja i ishrane, osiguranje za vrijeme boravka u Italiji i troskovi lokalnog prijevoza i prijevoza sa aerodroma u Rimu.

Podrobne informacije o kursu i formular za prijavu dostupni su na web stranici Konzorcija za medunarodno obrazovanje www.cfiroma.org

Molbe za ucesce, uz trazene dokumente, potrebno je dostaviti u Ured Cooperazione Italiana Ambasade Republike Italije, Cekalusa 51, Sarajevo, najkasnije do 27. marta 2009. godine u 17,00 sati.