Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
20.1.2010 12:47
Italija - Inovativne tehnologije i suvremeni modeli upravljanja zemljišnim i vodenim resursima u zemljama područja Mediterana i Balkana

ITALIJA

Generalna direkcija za razvojnu saradnju MVP Italije zajedno  sa CIHEAM iz Barija organizira kurs „Inovativne tehnologije i savremeni modeli upravljanja zemljišnim i vodenim resursima u zemljama područja Mediterana i Balkana“. Kurs je organiziran u tri faze, od marta do oktobra  2009.

Namijenjen je funkcionerima i tehničkim licima u javnim institucijama, rukovodiocima i odgovornim osobama, te profesionalnim operaterima poljoprivrednog sektora. Kurs se odvija na engleskom jeziku, a neophodno je poznavanje i rada na računaru.

Stipendija uključuje, osim smještaja i ishrane, školarinu, putne troškove, zdravstveno osiguranje i mjesečni džeparac od približno 180 eura za vrijeme boravka u Italiji.

Prijavu za učestvovanje na kursu, uz priloženu biografiju, kopiju diplome i ocjena ispita sa prijevodom sudskog tumača za italijanski jezik, fotokopiju pasoša i potvrdu o poznavanju engleskog jezika dostaviti do 28. februara 2009. u 17,00 sati, u
Ured Cooperazione Italiana Ambasade Republike Italije, Čekaluša 51, Sarajevo