Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
20.1.2010 12:48
Italija - Euromediteranski Master - International Business and Public Policies Padre Ennio Pintacuda

ITALIJA

Generalna direkcija za razvojnu saradnju MVP Italije skupa sa Centrom za istraživanje i strateške studije CERISDI Univerziteta u Cataniji organizira VIII izdanje Euromediteranskog Mastera International Business and Public Policies Padre Ennio Pintacuda, koji će se u Palermu održati sa početkom 2. marta 2009. i trajat će 12 mjeseci. Kurs je namijenjen kandidatima sa diplomama ekonomskog, pravnog, mašinskog fakulteta, fakulteta međunarodnih odnosa, političkih nauka i sl., ne starijim od 35 godina.

Zvanični radni jezik kursa je italijanski. Bit će pokriveni troškovi avionskog prijevoza, osiguranja u vrijeme boravka u Italiji, ishrane i smještaja, a predviđen je i džeparac za podmirivanje ličnih troškova.

Sve informacije se nalaze na elektronskoj adresi: www.cerisdi.it

Potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju: Curriculum Vitae na italijanskom jeziku, kopiju diplome i ocjena ispita sa prijevodom sudskog tumača za italijanski jezik, potvrdu o znanju italijanskog i engleskog jezika, fotokopiju pasoša i izjavu o napuštanju Italije neposredno nakon završetka kursa.

Prijave za kurs potrebno dostaviti u Ured Cooperazione Italiana Ambasade Republike Italije, Čekaluša 51, Sarajevo do 1. februara 2009. u 17,00sati.