Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
20.1.2010 13:13
Italija - Kurs visokog obrazovanja "Organizacija i menagement socijalno-zdravstvenih servisa u kontekstu diferencirane održivosti"

ITALIJA
Kurs visokog obrazovanja "Organizacija i menagement socijalno-zdravstvenih servisa u kontekstu diferencirane odrzivosti"

Centar za obrazovanje CESTAS nudi kurs visokog obrazovanja Organizacija i menagement socijalno-zdravstvenih servisa u kontekstu diferencirane odrzivosti, namijenjen strateskim planerima socijalnih i zdravstvenih usluga na rukovodecim pozicijama.

Program kursa namijenjen je kandidatima sa sljedecim karakteristikama:

- diploma iz svih disciplina, stecena prije 31. marta 2009., koju je preveo i ovjerio sudski tumac za italijanski jezik, i dichiarazione di valore, koja se dobije u Konzulatu Republike Italije

- profesionalno iskustvo u vodenju socijalno-zdravstvenih poslova i usluga, sa potvrdom poslodavca, odnosno organizacije maticne kuce kandidata

- dobro poznavanje italijanskog jezika (certifikat)

- starosna dob izmedu 25 i 55 godina, do trenutka zatvaranja konkursa. 

Kurs ce trajati jedan semestar, a pocetak predavanja je predviden za 30. april 2009. Didakticke aktivnosti su podijeljene u sedam sekcija predavanja uz zavrsno fakultativno staziranje. Radni jezik kursa je italijanski. Predvidena je i jezicka podrska na pocetku predavanja. Kurs ima rezidencijalni karakter, pokriveni su troskovi skolarine i putovanja. Za troskove ishrane CESTAS je predvidio mjesecnu naknadu. Polaznici ce biti smjesteni u dvokrevetnim sobama u apartmanima u Bolonji. Predvideno je i zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Italiji.

Prijave za ucestvovanje uz trazenu dokumentaciju  (detaljan CV na italijanskom jeziku, kopija univerzitetske diplome uz dichiariazione di valore, popis polozenih ispita, fotokopija pasosa) treba poslati u Ured Cooperazione Italiana Ambasade Republike Italije, Cekalusa 51, Sarajevo, do 30. marta 2009. do 17,00 sati.