Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
29.6.2024 20:49
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković sastao se sa zastupnikom u Saboru Republike Hrvatske Arminom Hodžićem

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 29. juna 2024. godine, na marginama Međunarodne konferencije “Dubrovnik Forum 2024”, sa nezavisnim zastupnikom, predstavnikom pet nacionalnih manjina, u Saboru Republike Hrvatske Arminom Hodžićem.

Ministar Konaković je ovom prilikom kazao da mu je drago što je danas došlo i do zvaničnog sastanka sa saborskim zastupnikom Hodžićem. Čestitao mu je još jednom na odlučnosti, mudrosti i hrabrosti kao i okupljanju ljudi koji su doprinijeli izboru Armina Hodžića, kao predstavnika Bošnjaka, za saborskog zastupnika Republike Hrvatske.

Saborski zastupnik Hodžić izvijestio je ministra Konakovića o problemima s kojima se manjine suočavaju u Hrvatskoj s obzirom da, uz bošnjačku, u Saboru zastupa i albansku, crnogorsku, makedonsku i slovenačku nacionalnu manjinu. Najavio je da će se u svom radu zalagati za unapređenje odnosa BiH i Hrvatske te predstavio aktivnosti koje se pripremaju u Hrvatskom saboru povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici.