Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
21.2.2024 11:17
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjeluje u radu indijske konferencije o geopolitici i geoekonomiji Raisina Dialogue u Nju Delhiju, posvećenoj rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica.

Na marginama Konferencije ministar Konaković susreo se danas, 21. februara 2024. godine, prvog dana Konferencije, sa šefom mađarske diplomatije, ministrom vanjskih poslova i trgovine   Peterom Szijartom.

Ministri su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i napretku koji je posljednjih sedmica ostvaren na putu prema otvaranju pristupnih pregovora.

Ministar Konaković još je jednom nanaglasio značaj nadolazećeg sastanka Europskog vijeća u martu 2024. godine sa nadom da će ta odluka biti pozitivna i pokretačka za Bosnu i Hercegovinu i region. 

Ministar Konaković naglasio je zahvalnost Mađarskoj na implementaciji Programa obrazovne i kulturne saradnje Stipendium Hungaricum  i pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) za period od 2023. do 2025. godine.