Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
13.2.2024 15:05
Ministar Konaković susreo se sa generalnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta Muhammadom bin Abdulkarim Al-Issaom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se 13. februara 2024. godine sa generalnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta Muhammadom bin Abdulkarim Al-Issaom.

Ministar Konaković poželio je Generalnom sekretaru srdačnu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja je mjesto susreta Istoka i Zapada, zemlju koja širi vrijednosti tolerancije i suživota, te bogatstva koje proizilazi iz različitosti. Naveo je da je ponosan na evidentne pozitivne pomake kroz sve vidove  saradnje sa zemljama Istoka koje su dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine.

Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta Muhammed bin Abdulkarim Al-Issa naveo je da mu je izuzetno drago što je posjetio Bosnu i Hercegovinu  te dodao koliko cijeni doprinos koji Bosna i Hercegovina pruža svijetu kroz objašnjenje šta je tolerancija jer o toleranciji govori djelima, a ne samo riječima.

Razgovarano je o značaju europskog i NATO puta za Bosnu i Hercegovinu, njene građane i ekonomiju, šansi za daljnji razvoj zemlje, otvaranje perspektive i uopšte prostora za velike investicije u budućnosti.