Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
10.3.2023 19:23
Ministar Konaković susreo se sa ambasadoricom UAE za BiH Nabilom Al-Shamsi

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se sa ambasadoricom Ujedinjenih Arapskih Emirata za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Podgorici Nabilom Al-Shamsi.

Ministar Konaković poželio je Ambasadorici dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo najavljenom posjetom ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapaskih Emirata šeikom Abdullahom bin Zayedom bin Sultanom Nahynom planiranom za april ove godine. 
 
Ministar Konaković i ambasadorica Al-Shamsi su podcrtali izuzetno dobre bilateralne odnose dvije zemlje u proteklom periodu ali  se i složili da ima jos dosta prostora za njihovo daljenje unaprijeđivanje i sveukupno poboljšanje.
Složili su se da je dobre odnose između dvije zemlje itekako moguće unaprijediti intenziviranjem saradnje u mnogim oblastima, kao što su ekonomija, kulturna razmjena, obrazovanje, turizam. Administrativna podrška institucija Bosne i Hercegovine je svakako potrebna za stvaranje još boljih uslova za unaprijeđenje ekonomskih odnosa sada kad se bilježi primijetno interesovanje investitora iz UAE za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu posebno u području turizma, razvoja infrastrukture, energetskom sektoru, prehrambenoj industriji i sl.