Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
18.2.2023 19:22
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se sa ministricom za Evropu i vanjske poslove Francuske Catherine Colonna

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 18. februara 2023. godine u Minhenu sa ministricom za Evropu i vanjske poslove Francuske Catherine Colonna.

Colonna je u razgovoru sa Konakovićem pozdravila odluku da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Naglasila je da je ovo zapravo potpuno nova faza evropskog puta naše države.

Istaknuto je kako se Francuska nada da će se novizabrane vlasti ozbiljno posvetiti provođenju ključnih reformi kako bi se Bosna i Hercegovina približila Evropskoj uniji, a samim tim kako bi se poboljšao i kvalitet života građana.

Konaković je kazao da ohrabruje činjenica da Bosna i Hercegovina na svojoj strani ima državu kao što je Francuska, da se može računati na nastavak podrške Francuske Bosni i Hercegovini u svim oblastima, posebno kada je u pitanju put ka Evropskoj uniji, te da se šansa koja nam je data ne smije propustiti.