Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
27.1.2023 17:10
Ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković sastao se sa ambasadorom SAD Michaelom Marphyjem

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik Ministra mr.sc. Josip Brkić  sastali su  se 27.januara 2023. godine sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

Ambasador Marphy čestitao je Ministru na uspješnim pregovorima poželјevši mu i kao ministru mnogo uspjeha u budućem radu.  Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelјi Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške  u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti.

Ministar Konaković se zahvalio Ambasadoru istakavši da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu, te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Vašingtonom. Ono što je BiH potrebno je prijatelјska podrška SAD u procesu jačanju regionalne saradnje kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti.

Zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizovane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.